Hva Bør du Vurdere før du Kjøper en Benkeplate i Granitt?
17/01/2023
Hva Bør du Vurdere før du Kjøper en Benkeplate i Granitt?

Vil du skaffe deg en kjøkken benkeplate du kan beundre i årevis uten å angre?

Ved å vurdere granitt kan du dermed ta det riktige valget for deg, og da er du på rette plassen.

Årsaken til at vi fokuserer på granitt her er ikke bare fordi det er populært. Selv om dette er en foretrukket benkeplate på kjøkken er sammensetningen og andre ekstra fordeler også verdt å anerkjenne. Derfor inneholder dette blogginnlegget alt du trenger å vite om granittbenkeplater til kjøkken for å hjelpe deg å ta valget ditt.

Husk at en kjøkken benkeplate ikke er noe du erstatter en gang iblant. Du vil definitivt ønske noe som varer i et tiår. Derfor er det lurt å investere tid i å undersøke nøye, heller enn å angre senere.

Ting man Bør Vite om Granitt Benkeplater

Før du begynner utforskningen din for å kjøpe inn granitt benkeplater, bør du være fullstendig klar over hvordan denne steinen fungerer og virkeligheten av dem. Tre ting du bør vite om granitt er:

Sammensetningen

Granitt består av 50% kvarts og 60-90% feltspat og andre mineraler som mica, amfiboler og flere. Den er en magmatisk eller plutonisk steintype som finnes i en rekke farger og teksturer grunnet det varierende mineralinnholdet i dem.

Bruksområder

Granitt benkeplater er populære hos bakere. De fungerer også bra på profesjonelle kokkekjøkken, men du må unngå å bruke skarpe gjenstander direkte på granittoverflaten. Selv om det er et slitesterkt materiale må du sørge for at knivegger ikke skader overflaten. I tillegg må du aldri overføre en glovarm kjele direkte fra kokeplaten til kjøkkenbenkeplaten. Den plutselige temperaturendringen kan gjøre at overflaten knekker eller at det går sprekker i den. Du bør derfor prioritere å bruke overflaten forsiktig.

Varighet

Selvfølgelig er granitt varig og tåler en del, men den er ikke ubrytelig. Akkurat som alle andre overflater må den håndteres med forsiktiget. Kontakt med tunge, varme eller skarpe gjenstander kan føre til at overflaten blir skadet på et eller annet vis. Det er best å forsegle, lakke og rengjøre overflaten fra tid til annen.

Fordelene ved Kjøp av Granitt Benkeplater

Det at du må være forsiktig trenger ikke bety at granitt er et dårligere alternativ som benkeplate for kjøkken. Det er et sterkt materiale som gir en varig kjøkkenbenk. Her er noen fordeler ved benkeplater i granitt:

1.Bedre varighet

2.Bakterie- og støvresistent

3.Lett å fikse sprekker om de skulle oppstå

4.Stort utvalg design og farger

5.Unikhet i hver steinflate

6.Bærekraftig og miljøvennlig

7.Verdi for pengene

Tips du Bør Tenke Over før du Kjøper Benkeplater i Granitt

Nå som du vet så mye om benkeplater i granitt, la oss hjelpe deg med å ta valget. Du kan tenke gjennom tipsene vi nevner nedenfor før du kjøper granitt benkeplater.

Utseende

Utvalget av design og poleringer du kan finne når du skal velge ut en benkeplate i granitt kan føles ganske forvirrende. Derimot bør du stole på din egen visjon for kjøkkenet ditt for å velge det riktige designet.

Fra designerens perspektiv anbefaler vi å prøve ut kontraster. Forestill deg for eksempel at du vil ha et hvitt kjøkken, da bør du velge mørkere fargenyanser i grå eller svart. På samme måte bør du sørge for at granitt kjøkken benkeplaten din ikke er i samme farge som skapdørene, ellers vil de ikke fremheves slik du kanskje forventet.

Husk også på at granittflak er unike siden de er laget av naturstein. Derfor kan steinflak fra samme grotte vise seg å se litt forskjellige ut. Om du er nødt til å bruke mer enn en steinblokk kan du derfor ikke forvente at de skal se helt like ut, og at kjøkken benkeplatene dine vil se uniforme ut.

Kantstiler

Sammen med utseende bør du også tenke over hvordan kanter og hjørner ser ut. Om kjøkkenbenken din er utjevnet med basen bør du derfor sørge for at hjørnene er avrundede for å unngå skader. Om benkeplaten står et par tommer ut i bredden må du huske på å sjekke at kantene rundt også er avrundede så de ikke skader deg mens du bruker dem. I tillegg bør du gå for en tykkelse på minst 3 cm for å sørge for at varigheten er god.

Pleie og Vedlikehold

Granitt må plomberes ved installering, som er en prosess som skal gjentas periodevis i ettertid. Til rengjøring kan du bruke en fuktig mikrofiberklut og varmt vann. Ikke bruk sterke kjemikalier; kun rengjøringsmidler spesielt til granitt bør benyttes. For å unngå misfarging og flekker bør du rengjøre stein benkeplate umiddelbart så du unngår at lekkasjer eller skitt penetrerer inn i overflaten. Som nevnt tidligere skal du heller ikke bruke skarpe gjenstander eller putte varme kokekar direkte på benken.

Kvalitetssikring

Uansett om du bestiller en granitt blokk på nett eller kjøper den i butikk må du sjekke ut kvalitetssikringen fra produsenten eller leverandøren. Hos EasyStone tilbyr vi en glimrende kvalitetssikring i hele 25 år.

Konklusjon

Å kjøpe granitt er en potensiell investering, og derfor har du rett til å vite alt du trenger om materialet. Vi håper at vi har gitt deg svarene på de fleste dilemmaene dine når det gjelder granitt benkeplater i denne bloggartikkelen. Om du fortsatt trenger hjelp er vi kun et telefonoppring unna!

Få Pristilbud
Priskalkulator
 Showroom 24/7
Få Pristilbud
Priskalkulator
 Showroom 24/7