TYPER STEIN BENKEPLATER

Vi utdyper: benkeplater kjøkken

Når du skal velge ny benkeplate til kjøkkenet, bør du vurdere flere faktorer.Det er selvsagt viktig at benkeplaten passer godt inn på kjøkkenet.Benkeplaten skal forsterke interiør stilen og bidra til økt funksjonalitet på kjøkkenet.Det er derfor avgjørende å velge en kjøkken benkeplate med et design som du mener passer godt og oppfyller deres krav.

Hvilke kriterier bør en benkeplate dekke?

Vi anbefaler at en benkeplate først og fremst må være egnet iht. tekniske krav. Den beste benkeplaten er den som oppfyller krav om ønsket kjøkkendesign. Sjekk da tillatt overheng på benkeplate, mulighet for underlimt eller planlimt hull i benkeplate. Velg en benkeplate som ikke får flekker og og tåler søl.

Dagens benkeplater kjøkken :

kan leveres i flere type stein materialer. Fellesnevneren for stein benkeplate er at benkeplaten vil være solid, sette et eksklusivt preg og benkeplaten vil være vedlikeholdsfri. Benkeplate i stein er et robust valg.

HVILKET STEIN MATERIALE FOR BENKEPLATE ER BEST PÅ KJØKKENET?

De mest populære steintypene for kjøkken benkeplate er granitt, kompositt (også kjent som kvartskompositt), marmor og keramikk benkeplate. Under sammenligner vi ulike stein typer i form av benkeplater i bruk på kjøkkenet.

Farge, overflate og tykkelse:

Granitt og marmor kjøkkenbenk på 3 cm tykkelse kan ha overheng på 20-30cm og tåler varme opptil ca. 240℃. Granitt har naturlige porer og overflaten bør vedlikeholdes hvert 1. – 3. år med impregnering. Maks lengde på en granittplate kan variere iht. råvareplate fra steinbruddet, men er som regel 270-305cm.

Kompositt benkeplate kan ha et overheng uten understøtte på 2 cm tykkelse kan ha et overheng på 20-30 cm og tåler varme opptil ca. 180℃. Overflaten er porefri, det vil si at overflaten er helt tett. Derfor behøves kompositt benkeplate ikke noe vedlikehold. Store hull i steinplaten for planlimt platetopp eller underlimt vask er også mulig å utføre i kompositt. Maks lengde for de fleste platene er 3180mm.

Keramisk benkeplate bør i de fleste tilfeller ha god understøtte for å tåle mekaniske støt på kjøkkenet bedre. Benkeplaten tåler mye varme da den kan sammenlignes med en stor glassplate som er ripe og varme bestandig. Dekton Xgloss, eller polert overflate i Dekton må vedlikeholdes da det kan danne seg riper i glasuren over tid.

Hvilken stein benkeplate er billigst?

Kompositt benkeplate er den rimeligste stein typen til kjøkkenet. Den er også den mest populære benkeplate typen som gir mest valuta for pengene og kan innfri design behov. Se gjerne vår outlet for å sette sammen en billigere benkeplate løsning, eller vår tilbuds side for pågående kampanjer for å gjøre en god deal.

Se vår oversikt over billige stein benkeplater i outlet her:

For uforpliktende pris estimat kan du beregne pris for stein benkeplate i vår online priskalkulator her.

BRUKSOMRÅDER

EasyStone bidrar til luksuriøse og stilrene rom. Våre produkter er egnet for kjøkkenbenk i stein, baderom, fasade, vegg, gulv og offentlig miljø. Inne og utendørs. La oss inspirere deg.

Video of Benkeplate

Bla gjennom en liste med ofte stilte spørsmål om å kjøpe en benkeplate til hjemmet. Om du er en privat kunde, interiørarkitekt eller har spørsmål til ditt prosjekt vil du finne nyttig informasjon. Har du spørsmål som ikke er besvart på vår FAQ-side må du gjerne ta kontakt med oss.

Nyheter

Untitled
leaf Benkeplate

Slik Kontrollerer du at Kjøkkenskrog er Montert i Vater og Lodd før Oppmåling Eller Montering av Stein Benkeplate

Når du monterer kjøkkenskrog, er det viktig å sikre at de er riktig justert og plassert i både vater (horisontalt) og lodd (vertikalt). Dette er avgjørende for å sikre at skapene ser bra ut og fungerer optimalt. I denne bloggen...

View more
Untitled
leaf Benkeplate

EasyStone: Fremragende Kvalitet og Skreddersydde Benkeplater

Når det gjelder å velge benkeplater till kjøkken, baderom benkeplate, bordplate eller kjøkken øy, er Easystone et navn som skiller seg ut. Easystone er en anerkjent leverandør av benkeplater i Norge, og deres produkter har blitt kjent for sin fremragende...

View more

FÅ UFORPLIKTENDE PRISTILBUD

Fyll ut skjema for å få et uforpliktende pris tilbud på benkeplate til deres kjøkken. Easystone tilbyr høy kvalitet til konkurransedyktig pris. Vi har prisgaranti.

  • Max. file size: 20 MB.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

HVA KUNDENE VÅRE SIER OM OSS

Vi er stolte av vår produksjon og leveranser og om hva kundene sier om oss. Easystone har tusenvis av fornøyde kunder i landsdekkende Norge.

FAQ

Generelt

Bla gjennom en liste med ofte stilte spørsmål om å kjøpe en benkeplate til hjemmet. Om du er en privat kunde, interiørarkitekt eller har spørsmål til ditt prosjekt vil du finne nyttig informasjon. Har du spørsmål som ikke er besvart på vår FAQ-side må du gjerne ta kontakt med oss.

Easystone produserer benkeplate for kjøkken og baderom på kundens mål. Vi har kvarts benkeplate i ulike tykkelser samt stort utvalg av granitt benkeplate. Send oss gjerne deres kjøkken tegning eller mål for ønsket benkeplate for å motta pris tilbud på benkeplater i stein.

Vi tilbyr all inclusive pakke. Dette inkluderer oppmåling, produksjon og montering av stein benkeplate. Kunder kan velge å montere benkeplate selv når ønskelig og kan bruke vår monteringsguide for stein benkeplate montering.

Som standard er vår leveringstid 3-7 virkedager. Ved å lagerføre flere farger i Lier har vi muligheten til å igangsette produksjon av benkeplate raskt etter oppmåling. Vi både måler og monterer kjøkken benkeplate og tilvirker i lokalt i Lier. Det er også mulig og forhåndsbestille råvare som ikke er på lager slik at vi har det innen kontrollmåling, da kan produksjon igangsettes straks etter måltaking.

Billig steinplate til kjøkken er det mange som forespør. Men når det kommer til benkeplater i naturstein er det mange som tror at kjøkken benkeplate i stein er altfor dyrt.

Benkeplate i stein (kompositt, keramikk, granitt, Silestone) behøver ikke være for dyrt. Vi er direkte importør av granitt, kompositt og andre natursteiner, vårt innkjøp i bulk resulterer i gode ut-priser. Ved å bruke topp fabrikasjonsutstyr for å skjære benkeplate i stein automatisk og presist sparer vi tid og ressurser, samtidig som vi holder strenge kvalitetskrav. Vi har pris garanti. EasyStone har egne montører som måler til din steinplate til kjøkken.

Test oss gjerne på naturstein benkeplate pris.

Vi setter gjerne opp uforpliktende pristilbud på stein benkeplate til deres kjøkken. Du kan også velge å bruke vår online priskalkulator. Om tilbudet ser bra ut kan vi avtale kontrollmåling. Kjøkken må være endelig fastmontert før oppmåling. Hvis det er en stund til kjøkkenet skal monteres anbefaler vi å ta kontakt for å låse pris.

Etter oppmåling sender vi revidert pris iht. reelle mål og endelige valgte tilpasninger samt produksjonsskisse. Etter aksept og betalingsbekreftelse igangsette

En oppmåling til kjøkken benkeplate kan gjøres etter at alle skapstammer benkeplate skal hvile over eller inntil er fastmontert og i vater. Har du valgt waterfall (dekkside i stein ned til gulv) må gulv være lagt før oppmåling. Vi benytter laser for å måle og måler skjevheter langs vegg, plassering av hull uttak og lignende.

På oppmålingsdag må vask, blandebatteri, platetopp og andre elementer som det skal tas ut hull til være tilgjengelig, hvis ikke på stedet må modellnummer på begge to være tilgjengelig slik at vi kan notere ned utskjæringsmål.  Vask+platetopp tas ikke med. Vi behøver den hjemme hos dere på monteringsdagen da vask+platetopp monteres på stedet hjemme hos dere.

Dersom vask velges å kjøpe via oss må vi ha bekreftelse på hvilken modell før oppmåling.

Stein benkeplate er et premium og solid valg i seg selv. Det krever ingen vedlikehold slik som tidligere populære benkeplate i furu gjør. Hos oss kan du velge mellom ulike typer stein benkeplate: Granitt, marmor, kvartskompositt og keramikk. Det viktigste er å velge det uttrykket du ønsker. Marmor benkeplate krever noe mer vedlikehold når det kommer til å rengjøre benkeplate i stein. På kjøkkenet anbefaler vi steinplate med marmor look fremfor ekte marmor steinplate kjøkkenbenk.

Granitt og kompositt finnes i høyglans / lys / mørk eller matt overflate er noen av populære valg. Besøk vårt showroom eller ta kontakt så hjelper vi deg i gang. Les gjerne våre material sider for informasjon

Dekton Benkeplate

Bla gjennom en liste med ofte stilte spørsmål om Dekton benkeplate. Om du er en privat kunde, interiørarkitekt eller har spørsmål til ditt prosjekt vil du finne nyttig informasjon. Har du spørsmål som ikke er besvart på vår FAQ-side må du gjerne ta kontakt med oss.

Siden Dekton benkeplate har mye spenn i seg kan det oppføre seg som en glassplate. Med riktig støtte under din keramikk benkeplate i Dekton har du en langvarig og vedlikeholdsfri benkeplate. Dekton tåler mindre overheng i det fri uten støtte under. 

Alt, i dets sammensetning og i dets produksjon. Dekton inneholder ikke harpiks og prosent andelen av kvarts er svært liten (maks. 11 %) og produksjonsprosessen er helt ulik. 

Med en porøsitetskoeffisient på 0,003 er motstanden mot flekker uslåelig. Dekton har samme porøsitetsnivå som glass.

Dekton tåler opptil 300 grader Celsius varme, noe som betyr at den er motstandsdyktig mot alt som kommer ut fra et kjøkken.

Dekton kan bare lett få riper av en annen Dekton, et annet keramisk produkt eller diamant. Ved et annet keramisk produkt menes også uglasert porselens service / bunnen av porselensprodukter. X-Gloss-serien mer utsatt for å få en viss tynne overfladiske riper som bare kan sees under en viss vinkel (tenk på svarte biler). Dekton matt overflate er den mest ripebestandige i Dekton kolleksjonen.

Granitt Benkeplate

Bla gjennom en liste med ofte stilte spørsmål om granitt benkeplate. Om du er en privat kunde, interiørarkitekt eller har spørsmål til ditt prosjekt vil du finne nyttig informasjon. Har du spørsmål som ikke er besvart på vår FAQ-side må du gjerne ta kontakt med oss.

Benkeplate på kjøkkenet i granitt har mange fordeler. Det er en benkeplate som tåler varme opptil ca 240-260 grader, er ripe- og flekk bestandig og har høy levetid. I bransjen vår sier vi at granitt er evigvarende, både i stil og som produkt.

Vi tilbyr rask leveringstid og har prisgaranti. Besøk oss i vårt showroom for å få hjelp av en selger eller se vareprøver utstilt i storformat.

Granitt benkeplate erfaring tilsier at en granitt kjøkkenbenk er tidløs og det ideelle valget for et klassisk eller luksuriøst kjøkken preg. Granitt benkeplate vekt for 30mm tykkelse er ca 92kg per kvm.

Hvit granitt benkeplate og lyse granittplate farger er mer porøs og ligner marmor i karakteristikk. Det kan lett komme brekkasje når det skal skjære i granitt benkeplate som er så porøst samtidig som at det er mer mottakelig for flekker. Vi anbefaler mørk granitt som er mer sammensatt og kompakt. For lyse naturstein benkeplate er kompositt benkeplate et bedre valg.

Pris på granitt benkeplate til kjøkken avhenger av størrelse. Det trenger ikke å koste mye når du skal velge ny kjøkkenbenk i naturstein. En granitt benkeplate ligger på ca kr 2.900 per løpemeter for bredde inntil 650mm til kjøkken. Se gjerne vår pris kalkulator som enkelt lar deg beregne pris på stein benkeplate til ditt kjøkken.

Granitt benkeplate veier som følgende: (vekt kg per m2)
30mm – 90 kg

Vi anbefaler bærehjelp når adkomst til kjøkken krever det eller når granittplaten veier mer enn 140kg.

Vi monterer benkeplate med alt arbeid inkludert. Om du skal hente benkeplate selv pakker vi det på pall og utleverer i Lier slik at du selv kan montere din kjøkkenbenk i naturstein. Be om vår måltaking guide og monterings veiledning for granitt benkeplate.

Anbefalt tykkelse for benkeplate i granitt er 30mm tykkelse. Dette blant annet fordi granitt benkeplate har naturlige mikro porer og benkeplaten armeres og forsterkes i hullutsparing. Tykkere enn 30mm er unødig og bygger for mye vekt, mens 20mm kan i flere design løsninger bli for tynt.

Du kan velge mellom flere utførelser for benkeplaten i granitt : polert, finslipt eller antikk (matt børstet).

En polert finish, den mest populære finishen, gir et reflekterende, speil lignende glanset utseende. Den polerte finishen har også den beste når det gjelder å beskytte benkeplatene dine mot riper og flekker.

Den finslipte finishen gir et matt utseende, som har et mykt, pudderaktig utseende. Selv om den finslipte finishen er et relativt populært valg, er den mer utsatt for riper og flekker. 

Den antikke finishen gir den lille følelsen av tekstur i overflaten og har et matt, børstet utseende.

Vekt pr m2 for granitt benkeplate i 30mm tykkelse er ca. 90kg. Vekt pr m2 for 20mm tykkelse granitt benkeplate er ca. 70kg.

For tykkelse 30mm trengs det ikke å forsterke kjøkken skrog. Det kan dog være nødvendig å bygge noe ekstra støtte i hjørneløsninger for understøtte.

En skjøt er aldri usynlig, men mindre sjenerende etter fullført montering enn hva den er i planleggingsfasen. Skjøten silikoneres med egnet silikon for granittplaten som matcher benkeplaten.

Granitt benkeplate i 30mm tykkelse kan ha et overheng på opptil 300mm som standard. Dersom understellet benkeplaten er støttet opp av er smalere eller benkeplaten har større utsparing i samme del kan det hende overheng bør støttes opp i form av hylleknekt, øybein eller andre tilsvarende løsninger som vi kan anbefale.

Keramikk Benkeplate

Bla gjennom en liste med ofte stilte spørsmål om Keramikk benkeplate. Om du er en privat kunde, interiørarkitekt eller har spørsmål til ditt prosjekt vil du finne nyttig informasjon. Har du spørsmål som ikke er besvart på vår FAQ-side må du gjerne ta kontakt med oss.

Keramikk er det samme som porselen. Stein, sand og leire males til pulver og stekes ved høy varme. Til slutt legges det print på toppen som er overflate designet for keramikk platen.  Fordelen med keramikk benkeplate er at den har gått igjennom varmebehandling og som resultat tåler benkeplaten varme opptil 300 varmegrader.

Vi anbefaler 12mm eller 20mm tykkelse for keramikk. For 12mm tykkelse kan du se våre lagerførte keramikk farge utvalg. For 20mm tykkelse kan vi levere Dekton keramikk benkeplate. Det er navnet på en serie som består av keramiske plater produsert i Spania av Cosentino.

Vi anbefaler keramikk benkeplate til kjøkken som har solid understell med skrogramme som har topp-dekke av 12mm hardt materiale. Hvis deres skapstammer ikke har det kan dette ettermonteres ved å montere en MDF plate på topp. Dette for å unngå luftrom under benkeplaten.

Begge materialene er stein og godt egnet som kjøkkenbenk. Kompositt Benkeplate er også kjent som kvartskompositt eller kvarts stein. Det er ulike navn, men betyr det samme. 

Likheter – Begge materialer er laget på fabrikk av steinpulver. Overflaten på keramikk benkeplate og kompositt benkeplate er poretett slik at man ikke får flekker og overflaten tåler fukt og søl. Dette er benkeplate som er vedlikeholdsfri og ikke skal behandles.

Ulikheter – Keramikk benkeplate finnes i 12mm og 20mm tykkelse. Kompositt plate er tilgjengelig i tykkelse 12mm, 20mm og 30mm. Keramikk tåler varme opptil ca 300 grader mens Kompositt Benkeplate tåler varme opptil ca 180 grader. Keramikk er ikke gjennomfarget, men har et designprint på topp, mens kompositt benkeplate er gjennomfarget. Matt keramikk benkeplate er nesten ripefri, mens polert keramikk kan få tynne riper i overflaten, kompositt benkeplate er ripebestandig da det er laget av et hardt materiale. 

Keramikk benkeplate reagerer ikke mot syresøl eller sterke husholdniningsrens og kan installeres utendørs. Kompositt benkeplate har også en porefri overflate som trekker til seg lite søl, men kan reagere mot syre om det blir liggende. Kompositt benkeplate egner seg ikke utendørs i direkte UV-lys.

Kvartskompositt Benkeplate

Bla gjennom en liste med ofte stilte spørsmål om Kompositt benkeplate. Om du er en privat kunde, interiørarkitekt eller har spørsmål til ditt prosjekt vil du finne nyttig informasjon. Har du spørsmål som ikke er besvart på vår FAQ-side må du gjerne ta kontakt med oss.

EasyStone lagerfører flere kompositt plater nøye utvalgt fra toppselger listen. Det er rask leveringstid takket være egen oppmåling, produksjonsverksted og monteringsteam i Lier.

På grunn av holdbarheten og den spesielle typen bindemiddel som blandes i kvartsen under produksjon, er benkeplater i kvartskompositt motstandsdyktige mot flekker. Benkeplaten er en ikke-porøs overflate, noe som betyr at flekker ikke legger seg i små porer og forårsaker misfarging.

Kvartskompositt er blant de mest slitesterke benke overflatene du kan kjøpe, og de er ripebestandige ved normal bruk. Den er ikke umulig å ripe eller skade, da enhver overflate kan bli skadet ved ekstrem misbruk, men kompositt benkeplate er slitesterk og tåler godt ved normal bruk. For å beholde glansen og glansen anbefales et skjærebrett ved bruk av kniver.

Kompositt er en benkeplate med lite vedlikehold, i motsetning til granitt eller marmor benkeplate som vanligvis krever et impregnering over tid. Komposittplate trenger aldri å behandles.

Nei. Kompositt benkeplate er ikke-porøse, så bakterier og andre stoffer kan ikke komme inn i overflaten.

En kjøkken benkeplate i kompositt er bedre til å motstå varme sammenlignet med laminatoverflater eller akryl støpt benkeplate, men sammenlignet med benkeplater i granitt og keramikk er ikke kvartskompositt like varmebestandig, og det bør utvises forsiktighet. Bindemiddel i kompositt benkeplate bør helst ikke utsettes for direkte varme over 180℃. Gryteunderlag bør brukes.

Vi anbefaler å bruke rengjøringsmidler med pH mellom 5-8, da produkter utenfor dette området kan skade overflaten. Rengjøringsprodukter som rengjøringsmidler for ovns grill, toalettskålrensere, oljesåper, avløpsrens, møbelrens osv. kan være skadelig for benkeplaten. 

Kompositt plater er perfekt for bruk som kjøkkenbenker, servantplater, peiser, dusjkanter, vinduskarmer og salongbord. Å bruke kvarts benkeplate i bedrifter til serveringsdisker, konferansebord og resepsjon plater er også et populært valg. 

Kontinuerlig og direkte langvarig eksponering for direkte sollys (UV-stråler) kan føre til lett misfarging av benkeplater i kvarts stein. Om du ønsker benkeplate til utekjøkken kan du se på Granitt eller keramikk for ute bruk.

Silestone Benkeplate

Bla gjennom en liste med ofte stilte spørsmål om silestone benkeplate. Om du er en privat kunde, interiørarkitekt eller har spørsmål til ditt prosjekt vil du finne nyttig informasjon. Har du spørsmål som ikke er besvart på vår FAQ-side må du gjerne ta kontakt med oss.

Silestone er navnet på en produktserie produsert av Cosentino Spania. Alle Silestone farger er komposittstein og finnes i polert overflate eller suede / matt overflate.

Vi mottar Silestone plater ukentlig fra deres lager på Vestby. Normal leveringstid for råvareplater til oss er 1-3 uker, det er også mulig å bestille råvareplater god tid i forveien for å minimere leveringstid etter utført kontrollmåling.

På grunn av de forskjellige tykkelsene som er tilgjengelige og det store formatet, kan Silestone brukes til følgende prosjekter: Benkeplater til kjøkken og bad, veggplater og bakplater i full høyde, dusjvegger og spesialvask, dusjbunn, veggkledning, trapper, møbelkledning, bordplate & til spesialtilpassede møbler.

Visse eksotiske naturstein og marmor kan være mer følsomme for riper enn kvartskompositt (Silestone) . En annen fordel er den større fleksibiliteten til kvartskompositt, som gjør at den kan tilpasses strukturens bevegelser i store rom. Den har større motstand mot punktlige støt uten at den lett sprekker. Silestone har lavere porøsitet (absorpsjon av væsker) slik at den er lettere å rengjøre, forhindrer flekker og ikke påvirkes av fuktighet (ubehandlet naturstein kan endre farge eller få flekker fra saltrester). Spesielt marmoren har også mindre motstand enn granitt og Silestone mot slitasje, syrer og kjemiske midler. Det er også viktig å understreke konsistensen av Silestone-farger kontra variasjon i utseendet til natursteinen.

Silestone er laget av kvartsstein, farge blanding og bindemiddel. På grunn av en stor og konsekvent produksjonsprosess er variasjonene i design veldig små. Silestone farger lages av en kombinasjon av pigmenter og kvarts. Begge materialene gjennomgår naturlige variasjoner av tone og granulomer. Dermed kan nyanse variasjon forekomme i mellom ulike produksjons batcher og slik kan farge prøve variere i nyanse sammenlignet mot aktuell Silestone plate.

Silestone er svært ripebestandig. Kvarts er et av de hardeste mineralene som finnes. Mohs-skalaen klassifiserer det som det hardeste 7. Silestone er derfor mer motstandsdyktig enn de aller fleste natursteiner. Generelt forekommer det ikke mikroriper som det kan gjøre på akrylprodukter, og Silestone benkeplate er stort sett mer motstandsdyktig enn noe laminat, heltre eller annet lagdelt produkt. Til tross for dette anbefaler Cosentino å bruke skjærefjøl og unngå taggete kniver, keramiske kniver, hakkere, uferdige servise (uglasert emalje i bunn) og leirgryter direkte på benkeplaten. Dessuten bør skuresvamp unngås i daglig renhold da de kan forringe den polerte overflaten.

Nei. Polyesterharpiksen (omtrent 6% bindemiddel) gulner og mister farge med ultrafiolett over tid. Dette er grunnen til at Silestone er et produkt eksklusivt laget for interiør. Det er ingenting å frykte fra store vinduer på kjøkkenet siden solen ikke vil treffe benkeplaten mer enn noen timer om dagen. I tillegg har de aller fleste vinduer nå doble systemer som minimerer direkte stråling av UV-lys.

Få Pristilbud
Priskalkulator
 Showroom 24/7
Få Pristilbud
Priskalkulator
 Showroom 24/7