Hva burde du se etter når du skal kjøpe granitt benkeplate?
13/06/2022
Hva burde du se etter når du skal kjøpe granitt benkeplate?

Det er ikke alltid like lett å vite hva man skal se etter når man skal velge ut interiør til sitt nye kjøkken. Man skal lete etter de riktige fargene, og fargekombinasjonene.  Det er en stor oppgave å lande kjøkken skapfronter, hvitevarer, og forskjellige finisher på disse. Man må også finne ut hvilken benkeplate man ønsker, hvilket materiale den skal være laget av og hvordan den skal se ut. Under vil vi forklare deg hvorfor kjøkkenbenk i granitt er et godt valg.

Materialet du ønsker på din benkeplate burde være første prioritet. Granitt benkeplater har svært gode egenskaper for røft bruk, noe som gjør dem perfekte for de fleste norske husholdninger. Nordmenn er generelt glade i å lage mat, og dersom det er en familie som alle skal bidra burde benkeplaten tåle en del. Siden disse benkeplatene er vedlikeholdsfrie og har en porefri overflate vil de være svært enkle og raske å rengjøre etter barna er ferdig med å søle.

Fargene du ønsker på resten av kjøkkenet vil ha en del å si når du også skal velge benkeplate. De mest solide granitt fargene er svart benkeplate. Jo mørkere og ensfarget granitt er, desto tettere sammensetning og porefri er råvaren. Vi anbefaler å vurdere matt vs. polert steinplate. Hos oss finner du en rekke overflate finisher utstilt side om side i storformat.

Bruken av benkeplaten burde også spille en rolle når man skal velge type benkeplate. Velger man en benkeplate i stein vil man være sikret en varig benkeplate som ikke går i stykker. Den vil ikke bli vannskadet av dampen fra oppvaskmaskinen, eller få stygge flekker fra en varm kjele. Den vil holde seg fin med en blank og lekker finish i mange år fremover slik at det ikke er nødvendig å bytte den ut etter en periode. 

Få Pristilbud
Priskalkulator
 Showroom 24/7
Få Pristilbud
Priskalkulator
 Showroom 24/7