Hvilken Type Benkeplate er Best?
07/04/2023
Hvilken Type Benkeplate er Best?

Ved å velge stein benkeplate til kjøkken velger man et eksklusivt materiale som er vedlikeholdsfritt, har større design muligheter og i tillegg øker verdien på kjøkkenet.

Det finnes ulike type stein benkeplater til kjøkken. Det mest tradisjonelle material valget fra tidligere er granitt. En granitt benkeplate er anbefalt i 30mm tykkelse og jo mørkere og ensfarget en granittplate er desto mer poretett og hardfør er den.

Vi fører til enhver tid på lager Sapphire Grey, Black Galaxy og Nero Assoluto. Dette er mørke grå og sorte benkeplater i granitt som egner seg godt til klassisk og herskapelig stil på kjøkkenet.

En annen type stein benkeplate er keramikk plate til kjøkkenet. Det finnes flere ulike produsenter av keramiske råvareplater slik som Cosentino som produserer serien Dekton, Neolith og Ceasarstone er noen av de mest kjente. Vi fører keramikk benkeplater i matt og polert overflate. Fordi keramikk benkeplate er laget på en slik måte at den tåler høy varme er det mange som tror at keramikk benkeplate tåler alt.

Hva er keramikk benkeplate? Keramikk er det samme som porselen. Altså kan du se på benkeplate i keramikk som en stor porselensflis. Produktet går gjennom mye varme før print legges over og det gjør at platen tåler mer varme. Men porselen er sprøere materiale og har mer spenn i seg, på lik linje som en glassplate. Selv om det tåler varme, kan det ha strengere krav til mer solid understell, gjerne i form av heldekkende topplate i skroget, for å unngå for mye luftrom under benkeplaten.

Kompositt benkeplate er et kjent og populært materialvalg blant de som velger stein benkeplate. Kompositt er også kjent som kvartskompositt da det er laget av malt kvartsstein. Benkeplate i kompositt gir større valgmuligheter for tilpasning i benkeplaten slik som større sitteoverheng på øydel i stein benkeplaten eller avrenner spor frest på siden av underlimt hull til oppvaskkum. Denne materialtypen er den mest tilgivelige med tanke på bevegelse i understell, da den har mindre krav til kjøkkenskrog og gir mer design fleksibilitet.

Få Pristilbud
Priskalkulator
 Showroom 24/7
Få Pristilbud
Priskalkulator
 Showroom 24/7