Ulike Typer Benkeplater til Kjøkkenet Ditt
10/11/2022
Ulike Typer Benkeplater til Kjøkkenet Ditt

Som forbruker står du ovenfor et hav av valgmuligheter når det kommer til benkeplater til kjøkkenet, enten om du bygger nytt, skal ha nytt kjøkken eller bare pusse opp og bytte benkeplate. Å undersøke og kartlegge fordeler og ulemper med ulike benkeplater er den rette måten å gjøre drømmekjøkkenet ditt til en realitet du kan være fornøyd med!

Hvis du har bestemt deg for å velge en eksklusiv benkeplate som er en god arbeidsbenk og har lite vedlikehold vil du finne stein benkeplate som et foretrukket alternativ.
Innenfor stein benkeplate finnes det ulike type materialer å velge mellom. For det meste vil du finne granitt, marmor og kvarts benkeplater. I denne bloggen, derimot, har vi dekket forskjellige typer materiale for benkeplater til kjøkkenet ditt som er i stand til å tåle kjøkken slitasje, flekker og varme.

Hva er de Forskjellige Typene Materiale for Benkeplater til Kjøkkenet?

 

Kvarts Kompositt Benkeplate

 

Kvarts Kompositt Benkeplate

 

Kvartskompositt  er også kjent som kompositt benkeplate. Dette er et foretrukket valg når det stilles krav til design i form av layout og farger. I tillegg er den kjent for dens holdbarhet slik at du trenger ikke å behandle eller vedlikeholde en kvarts kompositt benkeplate på kjøkkenet ditt.

Den tette og porefri overflaten hindrer skitt og søl fra å danne flekker i benkeplaten. Dette gjør også at kvaliteten holder lengre. Det ikke-prøse materialet gjør den hard og sterk i møte med varme og overflateslitasje.

Fordeler Ulemper
Stort design utvalg Kvartskompositt er tungt
Trenger ikke å behandles Krever nøyaktig måling og presis produksjon
Lett vedlikehold Tåler ikke å stå utendørs
Større ensformighet og perfeksjon
Motstandsdyktig mot varme og flekker
Mer naturlig tiltalende stein utseende
Tilpasset til ønsket størrelse og form

 

Silestone Benkeplate

 

Silestone Benkeplate

 

Benkeplater av silestone er laget av naturlige kvartskrystaller, polyester resin (for å binde kvartskrystallene), fargestoff og antimikrobisk beskyttelsesstoff. Kvartskompositt og Silestone er likt materiale. Silestone er en kjent produktserie. Serien produseres av spanske Cosentino.

Med samme kvalitetene som kvarts, er den lett å vedlikeholde. Huseiere kan benytte seg av større tilpasningsmuligheter med en silestone benkeplate. Det vil måles og produseres iht innhukk for søyle i benkeplate eller på skrått iht skjevhet langs vegg.

Fordeler Ulemper
Stort fargespekter å velge mellom Kraftige kjemikalier kan skade overflaten
Kan bestilles i polert eller matt overflate Tåler ikke UV-stråling, og er derfor ikke egnet til utendørsbruk.
Enkelt rengjøring, lite vedlikehold
Motstandsdyktig mot riper og flekker
Lang levetid

 

Granitt Benkeplate

 

Granitt Benkeplate

 

Dersom du ønsker en naturlig klassisk og herskapelig benkeplate, er granitt benkeplate det rette valget for deg. Dens varighet, harde overflate og uovertrufne utseende gjør den til et populært alternativ for benkeplater.

Men, dens porøse natur krever jevnlig forsegling for å vare lenge. Dersom den blir behandlet ved å impregnere hvert 3. år (eller jevnligere) vil benkeplaten være evigvarende.

Fordeler Ulemper
Klassisk og rett fra naturen Anbefalt tykkelse 30mm, tyngre i vekt pr m2
God arbeidsoverflate for bakst og matlaging Lys granitt kan bli misfarget eller flekkete over tid
Motstandsdyktig mot fukt, riper og varme Trenger periodevis forsegling på grunn av dens porøsitet

 

Keramikk Benkeplate

 

Keramikk Benkeplate

 

En keramikk benkeplate er et nyere alternativ til benkeplater i motsetning av naturstein, som marmor eller kvarts. Keramikk benkeplate har en rekke fordeler. Det man må passe på når du velger keramikk benkeplate til kjøkkenet er jevn og solid utformelse av kjøkken understell for å sikre god understøtte. Hvis du tenker på attributtene til keramikk benkeplate som en glassplate under planlegging kan du sikre en solid løsning som tåler det aller meste et kjøkken har å  by på av design løsninger og bruk. Anbefalt tykkelse 12mm eller 20mm.

Fordeler Ulemper
Ripebestandig Utformelse av understøtte bør hensyntas
Tåler høy varme Overflaten kan sprekke ved trykkpåvirkning
Stort design utvalg, enten polert overflate serie eller matt overflate.
Tåler utendørs montering.

 

Dekton Benkeplate

 

Dekton Benkeplate

 

En dekton benkeplate er en motstandsdyktig benkeplate materiale. Dekton serien består av keramikk benkeplate farger produsert av spanske Cosentino. Dekton kan bestilles i 12mm og 20mm tykkelse. Benkeplate kan monteres på utekjøkken da det også er svært motstandsdyktig mot kulde og varme.

Fordeler Ulemper
Ripebestandig Utformelse av understøtte bør hensyntas
Tåler høy varme Overflaten kan sprekke ved trykkpåvirkning
Stort design utvalg, enten polert overflate serie eller matt overflate.
Tåler utendørs montering.

 

Marmor Benkeplate

 

Marmor Benkeplate

 

Den ultimate sofistikerte og romantiske benkeplate typen, marmor stein benkeplate til kjøkkenet oser av eleganse. Tilgjengelig i subtile toner av hvit, grå og grønn. Minussiden er at en benkeplate i marmor er utsatt for flekker og riper. Det er ingen overraskelse at prisen på marmor er høy. Det er ideelt sett kun å foretrekke  i luksuskjøkken.

Fordeler Ulemper
Hver benkeplater er unik i design Høyere kostnad
Ideel overflate for bakere Vedlikehold er vanskelig, porøs overflate
Luksusplate med lang levetid Nødvendlig med profesjonell installasjon
Motstandsdyktig mot brudd og sprekker Kan få flekker, hakk eller riper over tid.

 

Fargekart

 

Hvit Benkeplate

 

Hvit Benkeplate

Inspirert av nordiske hjem, resonerer hvit benkeplater et minimalistisk inntrykk i rommet ditt. Hvitt formidler renhet og fred. Det samme gjenspeiles av en hvit benkeplate i kjøkkenet. Bortsett fra det, gjør det ikke-porøse materialet rengjøring og vedlikehold smertefritt, siden søl og skitt ikke trenger dypere inn fra overflaten.

Vår hvit benkeplate finnes i kvartskompositt i  20 mm tykkelse. Hel hvit benkeplate i stein eller med lette sjatteringer eller spetter? Vi fører et stort utvalg av flotte hvite og lyse steinplater til kjøkken.

Svart Benkeplate

 

Svart Benkeplate

 

Svart benkeplate i stein er et stilrent valg. Flere velger sort steinplate for sort kjøkken, det er ikke annet enn lekkert. Det finnes ulike steinmaterialer å velge mellom til svart benkeplate – granitt 30mm i polert eller matt overflate er et av de mest populære valgene. I tillegg finnes kvartskompositt og Silestone i svart farge i 20mm tykkelse. Det produseres og lanseres flere vakre keramikk benkeplater i sort farge toner. Svart marmor imitasjon er noe av det vakreste å velge blant.

 

Konklusjon

 

Valget av benkeplate vil påvirke kostnaden av kjøkkenoppusingen din. Enhver luksus-stein som kvarts, silestone eller marmor vil sannsynligvis koste mye mer enn de laminat eller heltre. Men det vil ikke være ripesikkert, tåle fukt og søl, eller være en vedlikeholdsfri overflate som bærer like stort preg av eleganse og luksus som stein benkeplate.

De forskjellige typene benkeplate som er blitt nevnt i denne guiden skal hjelpe med å finne den rette steinen for ditt kjøkken. Men, du må også vurdere noen spesielle forutsetninger, slik som tykkelse, adkomst og mål, overheng uten understøtte og kjøkkenets utformelse. For mer informasjon, er vi bare en telefonsamtale unna!

Få Pristilbud
Priskalkulator
 Showroom 24/7
Få Pristilbud
Priskalkulator
 Showroom 24/7