Silestone benkeplate
10/01/2021
Silestone benkeplate

En benkeplate i silestone er et godt valg for ethvert kjøkken. Dette er fordi silestone er et slitesterkt og elegant materialvalg. Her kan du lære mer om en silestone benkeplate på kjøkkenet er det riktige valget for deg.

Hva er Silestone?

Silestone er kjennemerket på en produkt serie produsert av spanske Cosentino. Silestone er laget av 93% kvarts. Resterende 7% er en blanding av lim og fargestoffer som gjør det mulig å produsere farger og design som naturen ikke kan produsere selv.

Silestone benkeplater er det samme som kvartskompositt også kjent som kompositt.

Det finnes over 50 forskjellige Silestone farger å velge mellom. Se gjerne fargekart for oversikt over alle Silestone farger.

Fordeler med en silestone benkeplate

Silestone føles og ser ut som naturstein, men har en rekke fordeler som gjør den til en overlegen benkeplate.

Hardhet av kvarts, elastisitet i limet og bruk av kompresjon under produksjon av Silestone danner følgende fordeler:

  • Ripebestandig overflate
  • Porefritt – tåler dermed fukt godt
  • Flekkefri overflate
  • Enkelt vedlikehold
  • Stort utvalg av design muligheter

Design din drømme benkeplate i Silestone

Du kan bestille en bordplate i silestone i den fargen som passer din stil best og i tykkelse 12mm, 20mm eller 30mm. I tillegg kan du velge mellom to typer overflate teksturer; polert eller suede (matt).

Den polerte overflaten er den originale blanke overflaten, som gir en myk følelse av naturstein. Silestone Suede har en mer matt overflate.

De mange forskjellige alternativene blant Silestone lar deg få akkurat det designet til stein benkeplaten din som passer best til ditt ønske.

Perfekt til daglig bruk

Takket være de uovertrufne egenskapene som en silestone benkeplate har er det perfekt valg for et aktivt kjøkken. Silestone tåler det meste, og bordplaten er på ingen måte delikat.

Med silestone sin høye motstandsdyktighet mot riper, får du en bordplate som er laget for daglig bruk.

Unngå høye temperaturer

Selv om en benkeplate av silestone er veldig motstandsdyktig sammenlignet mot andre benkeplater, er den ikke nødvendigvis varmebestandig.

Dette betyr at raske temperaturendringer og langvarig eksponering med høye temperaturer over 180 grader fra varme gryter og panner kan skade bordplaten.

Vi anbefaler derfor at du alltid beskytter bordplaten ved å bruke gryteunderlag for å unngå varmeskader.

Silestone vedlikehold

Silestone er en porefri og enkelt vedlikeholdt overflate som ikke krever noe vedlikehold over tid. Det er anbefalt å bruke fettfri rengjøringsmidler ved vask av silestone benkeplate.

Tips: Bruk aldri fettfjerner, ovnsrenser, blekemiddel (som klor) eller alkaliske rengjøringsmidler med en pH-verdi> 12 for vedlikehold av silestone benkeplater.

Opplev Silestone og tilpasnings muligheter

Hvis du vil la deg inspirere av de mange design alternativene som følger med Silestone benkeplater, er du velkommen til å besøke vårt døgnåpne showroom i Lier.

Ta gjerne med en vareprøve av kjøkkenfront, veggfarger og gulvet.

Få Pristilbud
Priskalkulator
 Showroom 24/7
Få Pristilbud
Priskalkulator
 Showroom 24/7