Planlimt Platetopp eller Nedfelt Platetopp: Hva Bør Du Velge?
10/11/2023
Planlimt Platetopp eller Nedfelt Platetopp: Hva Bør Du Velge?

Når du oppgraderer kjøkkenet ditt, er valget mellom en planlimt platetopp eller en nedfelt platetopp en viktig avgjørelse. Platetoppen spiller en sentral rolle i både estetikk og funksjonalitet på kjøkkenet.

Planlimt Platetopp:

En planlimt platetopp er montert på eller i nivå med benkeplaten, noe som gir et sømløst utseende på kjøkkenet. Den er designet for å være i samme plan som overflaten av benkeplaten, noe som gir en jevn og strømlinjeformet estetikk. Her er noen fordeler og ulemper med planlimt platetopp:

Fordeler:

  1. Estetisk Appell: Planlimt platetopp gir et moderne og elegant utseende på kjøkkenet. Den glatte overflaten og det sømløse utseendet bidrar til en minimalistisk og strømlinjeformet design.
  2. Enkel Rengjøring: Med en planlimt platetopp er det ingen sømmer eller kanter som samler smuss eller matrester. Dette gjør rengjøringen enklere og mer effektiv.
  3. Romslig Benkeplass: Ved å ha platetoppen i samme plan som benkeplaten, får du mer brukbar benkeplass rundt koketoppen. Dette er spesielt nyttig hvis du trenger ekstra plass til matlaging eller tilberedning.

Ulemper:

  1. Begrenset Valg: Planlimt platetopp er vanligvis tilgjengelig i forhåndsbestemte størrelser og former, noe som begrenser muligheten til å tilpasse størrelsen og plasseringen av platetoppen.
  2. Ekstra Installasjonskostnader: Installasjon av en planlimt platetopp kan kreve spesialtilpasning og profesjonell installasjon, noe som kan være dyrere sammenlignet med en nedfelt platetopp.

Nedfelt Platetopp:

En nedfelt platetopp er montert på benkeplaten, og kanten av platetoppen er synlig og ligger litt over overflaten av benkeplaten. Her er noen fordeler og ulemper med nedfelt platetopp:

Fordeler:

  1. Fleksibilitet i Størrelse og Form: Nedfelt platetopp kommer i ulike størrelser og former, noe som gir deg muligheten til å tilpasse platetoppen etter dine spesifikke behov og kjøkkenets utforming.
  2. Enklere Installasjon: Nedfelt platetopp kan være enklere å installere sammenlignet med planlimt platetopp, noe som kan redusere installasjonskostnadene.
  3. Mer Allsidig: Nedfelt platetopp gir deg muligheten til å bruke forskjellige materialer som en ramme rundt platetoppen, for eksempel stål eller keramikk. Dette gir ekstra designmuligheter og kan tilpasses til kjøkkenets stil.

Ulemper:

  1. Rengjøring Utfordringer: Den synlige kanten på nedfelt platetopp kan være vanskelig å rengjøre, da det kan være vanskelig å få tilgang til området rundt kanten.
  2. Mindre Benkeplass: Den synlige kanten på nedfelt platetopp kan begrense benkeplassen rundt koketoppen, noe som kan være et problem hvis du trenger ekstra plass for matlaging eller tilberedning.
Få Pristilbud
Priskalkulator
 Showroom 24/7
Få Pristilbud
Priskalkulator
 Showroom 24/7