Stein benkeplate –  Planlimt eller nedfelt platetopp? underlimt eller planlimt hull til vask?
30/03/2021
Stein benkeplate – Planlimt eller nedfelt platetopp? underlimt eller planlimt hull til vask?

Stein benkeplate, slik som kompositt, marmor, keramikk eller granitt, vil alltid tilpasses til din personlige kjøkken benkeplate.

En platetopp kan fås som planlimt, også kjent som flush, eller som overlimt (les: nedfelt) utførelse. Fordelen med flush platetopp i benkeplate på kjøkkenet er mange. Du unngår overgang og det ser flottere ut, samtidig vil det unngås at skitt og smuss samler seg rundt platetoppen. Husk at ikke alle platetopper kan planlimes. Den må være rammeløs eller egnet for planliming i stein benkeplate. Hvilken tykkelse må stein benkeplate være? Det er anbefalt 20mm stein for planlimt platetopp. Noen platetopper kan planlimes i 12mm materiale dersom det ikke må freses lenger ned enn 6mm og at platetoppen er 60cm bredde.

Vask kan monteres som underlimt, planlimt eller overlimt. Det mest praktiske valget er planlimt vask i stein benkeplate. Da har du hverken kant på topp eller i bunn av benkeplaten hvor det kan samle seg skitt og smuss. Ved planlimt vask i stein benkeplate er det vaskens som tar i mot et støt og ikke benkeplatens innerkant som i f.eks underlimt. Silgranitt vasker må freses ned ca 10mm og er anbefalt i 30mm tykkelse som standard. Stålvasker kan fint planlimes i alle tykkelser, også ned mot 12mm tykkelse.

Det nest mest populære valget er underlimt vask i stein benkeplate. Det er et delikat og fint valg om du ønsker at vasken skal få lite oppmerksomhet. Husk at vaskens bredde sett ovenfra må være mindre enn innermål for kabinettet.

Hos oss får du planlimt, underlimt eller den utførelsen du ønsker i din keramikk benkeplate eller kompositt kjøkkenbenk. Vi har også granitt benkeplate på lager som kan tilpasses alle utførelser.

Få Pristilbud
Priskalkulator
 Showroom 24/7
Få Pristilbud
Priskalkulator
 Showroom 24/7