Nybegynnerguide til dekton benkeplater
12/09/2022
Nybegynnerguide til dekton benkeplater

Det kan fort være vanskelig å gjøre en vurdering på hvilken benkeplate man ønsker å kjøpe til sitt nye kjøkken, og derfor skal vi forsøke å gjøre det litt enklere for deg. Her er derfor en kort og enkel guide for nybegynnere som vurderer å kjøpe dekton benkeplate til sitt nyoppussede kjøkken.

Først og fremst er det lurt å vite at en dekton benkeplate egner seg like godt som benkeplate til både kjøkken og bad. Aller mest er den brukt til kjøkken som et svært godt og slitesterkt alternativ til keramikk benkeplate. Den blir ofte valgt over andre typer benkeplater av dem som oppgir at de trenger en flate på kjøkkenet som kan tåle «alt». Dersom dette er behovet man har for en benkeplate anbefales det at man velger tykkelse på 20mm slik at man får det slitesterke og holdbare designet man er ute etter. Siden dekton tåler varme, og i tillegg er helt porefritt vil benkeplaten tåle alle husholdningens sterke kjemikalier under rengjøringen, og den vil i tillegg holde seg vakker og ripefri. Den kan til og med brukes til utekjøkken da den både er frost- og UV-sikker.

Prisen på en dekton benkeplate vil avhenge en del av hvilken farge man velger, og størrelsen på selve platen. De forskjellige fargene og mønstrene inngår i forskjellige prisgrupper, og derfor vil dette ha en stor betydning for den endelige prisen. Selve benkeplaten er laget av en god blanding av forskjellige mineraler som blant annet består av sand, leire og feltspat. I tillegg inneholder den naturlige fargepigmenter. Noen av de mest populære fargene på disse benkeplatene for tiden er enkle farger som Ananke, Edora, Eter og Nayla. Ønsker man mer fargespill i paletten finnes flere valg som Natura 18, Laurent, Opera og Rem med diverse innslag av marmor.

Få Pristilbud
Priskalkulator
 Showroom 24/7
Få Pristilbud
Priskalkulator
 Showroom 24/7