Kompositt benkeplater – Hva du trenger å vite!
22/08/2022
Kompositt benkeplater – Hva du trenger å vite!

Vurderer du å investere i en kompositt benkeplate til ditt nye kjøkken, men er usikker på om det er det riktige valget for deg og din husholdning? Da har du kommet til rett sted, og vi skal ta deg raskt og enkelt gjennom hva kompositt er, og hvorfor du trenger denne benkeplaten på ditt nye kjøkken.

Siden en kompositt benkeplate er laget av et svært robust materiale kan man være sikker på at den vil være veldig slitesterk. Kompositt består av hele 93% kvarts samt en liten del tilsatt glass og metall som øker hardheten og holdbarheten i materialet. Resterende ca. 7% er bindemiddel.

Siden kompositt ikke er laget av ren naturstein vil man kunne få enda flere muligheter til å tilpasse den til sitt eget kjøkken. På denne måten vil en kompositt benkeplate levere den samme hardheten som granitt, men være fleksibel nok til å tåle dagens tilpasninger i form av formater, store hull utsparinger i benkeplaten og sitte overheng.

Siden disse benkeplatene blir sammensatt av mineraler under svært høyt trykk har den en særdeles god ripebestandighet og tett porefri overflate, dette gjør at stein benkeplaten i kompositt er utrolig enkel og rask å rengjøre, og krever lite til ingen vedlikehold. På denne måten er den også svært motstandsdyktig mot flekker og skjolder fra fukt.

Disse benkeplatene kan også bli levert i mange forskjellige farger og mønstre. På denne måten kan de ikke bare tilpasses ditt personlige kjøkken i form av fasong og tykkelse, men også i form av farge og mønster.

Ønsker man eksempelvis en marmorisert benkeplate finnes det en rekke alternativ innenfor kompositt. Eksempelvis kan man velge farger som Calacatta Grey, White Lagoon eller Bianco Carrera.

Det er også verdt å merke at selv om en kompositt benkeplate kan tilpasses til de fleste hjem har de en begrensning de også. Materialet støpes i store plater, men de kan ikke ha en større lengde enn 3180mm, eller være bredere enn 1400mm da dette er maks størrelse på kompositt formene. 

Se vårt lagerførte utvalg her:  https://easystone.no/kvartskompositt/

Få Pristilbud
Priskalkulator
 Showroom 24/7
Få Pristilbud
Priskalkulator
 Showroom 24/7