Hvilken tykkelse bør jeg ha på min stein benkeplate?
20/03/2020
Hvilken tykkelse bør jeg ha på min stein benkeplate?

Stein benkeplate finnes i ulike materialer slik som granitt, marmor, kompositt og keramikk. Vi anbefaler ikke marmor som kjøkkenbenk da det er porøst og lett kan få flekker.

Mange ønsker seg en moderne og tynn benkeplate, mens like mange ønsker seg en luksuriøs og herskapelig tykk benkeplate. Les mer under om kriterier og anbefalninger når du velger kjøkken benkeplate og er usikker på tykkelse du bør velge.

Hvilken tykkelse som er anbefalt til benkeplate er betinget av noen faktorer slik som.

Følgende er tre hovedpunkter:

  1. Hvilket stein materiale du velger til din benkeplate
  2. Om du ønsker overheng med sitteplass
  3. Hvis platetopp skal planlimes eller du har en ovn rett under platetopp

3. Materialvalg: Kompositt og keramikk benkeplate til kjøkken går igjennom en prosess når det blir laget av stein og mineral pulver som gjør at resultatet er en kompakt og pore-fri benkeplate. Dermed kan både kompositt og keramikk benkeplate leveres i 20mm og 12mm tykkelse. Det behøves ikke å velge 30mm tykkelse benkeplate til kjøkkenet om kriteriene er en mest mulig solid benkeplate. Granitt er et robust materiale, men har naturlige små porer i seg og er best egnet i 30mm tykkelse.

 

2. Overheng: Overheng vil si benkeplate del som stikker ut i rommet uten ekstra støtte under. Dette er ofte tilfellet om man ønsker en sitteplass på kjøkkenet. Tykkelse 12mm er ikke anbefalt å henge fritt uten gjennomgående støtte. Om du velger steinplate til kjøkkenet i 20mm eller 30mm kan du fint ha overheng på 200 – 300 mm.

 

3. Platetoppen: Hvis denne ønskes planlimt må det freses ned i stein benkeplate. Avhengig av produsentens anvisning er det mellom 6 – 9 mm dypt hull som må produseres. Dette kan gjøres i granitt, kompositt og keramikk. Det anbefales ikke å frese mer enn 4mm i en 12mm tykk benkeplate. Det kan fint planlimes i både 20mm og 30mm tykkelse benkeplate. Hvis du har en ovn rett under platetopp anbefales det enten 30mm tykkelse på benkeplaten eller en floating-look.

Få Pristilbud
Priskalkulator
 Showroom 24/7
Få Pristilbud
Priskalkulator
 Showroom 24/7