Hva er Dekton? Les om fordeler og hva du bør ta hensyn til ved benkeplate valg
27/04/2020
Hva er Dekton? Les om fordeler og hva du bør ta hensyn til ved benkeplate valg

Flere av våre kunder lurer på hva som er fordel med en dekton benkeplate? Hva er egentlig Dekton? Hva er forskjell mellom Dekton og Silestone? Og er Dekton best?

Dekton er navnet på en produktserie produsert av Cosentino Spania. Dekton serien består av keramiske plater. Dekton benkeplate er laget av en blanding av mineraler. Det vil si at alle Dekton benkeplater er en type keramikk benkeplate.

Dekton består av sand, leire, feltspat og naturlige fargepigmenter. Den ferdigblandede mineralmassen helles i en form og varmes opp til 1200 grader, slik at den oppnår de mange attraktive egenskapene. Til slutt legges det et fargebestandig trykk på overflaten.

Dekton tåler varme, det er helt porefritt og tåler sterke husholdningskjemikalier. Dekton benkeplate er ripefritt i hverdagslig bruk og kan benyttes til utendørs kjøkken da det tåler frost og er UV-bestandig.

Siden Dekton benkeplate har mye spenn i seg kan det oppføre seg som en glassplate. Med riktig støtte under din keramikk benkeplate i Dekton har du en langvarig og vedlikeholdsfri benkeplate. Dekton tåler mindre overheng i det fri uten støtte under. Her kan du lese mer om Dekton og kjøkkenøy med overheng / sittedel. Link

Som kjøkken benkeplate er dekton et veldig godt valg for de som ønsker at benkeplaten skal kunne tåle «alt». Anbefalt tykkelse er 12mm og 20mm som kjøkkenbenk.

Få Pristilbud
Priskalkulator
 Showroom 24/7
Få Pristilbud
Priskalkulator
 Showroom 24/7