Vi forklarer – Hva er forskjell på kompositt og keramikk benkeplate
13/05/2020
Vi forklarer – Hva er forskjell på kompositt og keramikk benkeplate

Mange lurer på forskjell på kompositt og keramikk benkeplate. Begge materialene er stein og godt egnet som kjøkkenbenk. Kompositt benkeplate er også kjent som kvartskompositt eller kvarts stein. Det er ulike navn, men betyr det samme.

Likheter – Begge materialer er laget på fabrikk av steinpulver. Overflaten på keramikk benkeplate og kompositt benkeplate er poretett slik at man ikke får flekker og overflaten tåler fukt og søl. Dette er benkeplate som er vedlikeholdsfri og ikke skal behandles.

Ulikheter – Keramikk benkeplate finnes i 12mm og 20mm tykkelse. Kompositt plate er tilgjengelig i tykkelse 12mm, 20mm og 30mm. Keramikk tåler varme opptil ca 450grader mens kompositt benkeplate tåler varme opptil ca 180 grader. Keramikk er ikke gjennomfarget, men har et print på topp, mens kompositt benkeplate er gjennomfarget. Keramikkbenk er ripefri og kompositt benkeplate er ripe bestandig grunnet den er et hardt materiale.

Hvilken bør du velge?

Finn en farge og stil du liker. Vi har begge som lagervare og rask leveranse til deres kjøkken. Dersom du ikke skal flambere direkte på benkeplaten er begge stein materialene like gode valg. La oss inspirere deg, se kjøkken galleri her. 

Få Pristilbud
Priskalkulator
 Showroom 24/7
Få Pristilbud
Priskalkulator
 Showroom 24/7